Landslagstrener - re. styresak 53/24 -26

Postet av Norges Bueskytterforbund den 27. Sep 2024

Det er en kjent sak at NBF er i en tøff økonomisk periode hvor vi på best mulig vis må disponere de midler vi har til rådighet, til beste for våre medlemmer. Medlemmer som er del av bredden, så vel som del av de spissede gruppene. Styret i NBF og de forskjellige arbeidsgruppene herunder, jobber kontinuerlig med å finne best mulig måte å bruke/plassere våre penger. Et punkt i denne sammenheng har vært en spørreundersøkelse (punkt 21 i årets Ting) der det ble vedtatt å sjekke hvorvidt medlemsklubbene var interessert i å bidra med finansiering for om mulig å kunne opprettholde en stilling for en landslagstrener. Tilbakemelding fra klubbene er tydelig i at man ikke ønsker å bidra utover det man allerede gjør, hvilket betyr at midler for en slik stilling i så fall må finnes andre steder. Hvor kan man så hente penger? Vi har i lengre tid forsøkt å få sponsor til forbundet, men har ikke lyktes så langt. De små særforbundene har det på mange måter likt her, det er svært få sponsorer som er interessert om man ikke har god tv-dekning i beste sendetid. Nylig ble det offentliggjort at Equinor ikke forlenger avtalen med Fotballforbundet og Skiforbundet, til fordel for aktiviteter utenfor idretten, samtidig som de ønsker å være mer synlige i lokalsamfunnene. Dette gir kanskje et signal om at det er enklere for enkeltutøvere å hente sponsorer enn for et forbund som vårt? 

Stillingen som landslagstrener ble av Tinget vedtatt forlenget ut året, i håp om at vi skulle finne midler til videre drift, men det har vi dessverre ikke lyktes med og vi er derfor nødt til å avslutte avtalen med Morten Bøe ved utgangen av 2024. Dette er naturligvis en situasjon vi ville vært foruten, men de finansielle omstendighetene gir oss ikke noe annet valg. Noen planlagte aktiviteter gjenstår utført før avtalen avsluttes, og det må presiseres at vi er svært godt fornøyd med den jobben Morten har gjort. Sportsutvalget jobber nå videre med løsninger for å ivareta utøvere og støtteapparat i 2025 og videre. 

Til orientering: Morten ble orientert av Generalsekretæren om beslutningen før protokollen ble offentliggjort, og prosessene som er fulgt er i henhold til de retningslinjer en arbeidsgiver må følge ved en oppsigelse.