Sportsutvalget informerer

Postet av Norges Bueskytterforbund den 27. Sep 2024

Landslagstrenerstillingen er som dere nå vet terminert pr. 31/12-2024. Årsaken er utelukkende pga. økonomi.

Sportsutvalget jobber allerede med hvordan forbundet skal kunne tilby våre landslagsutøvere en kvalitativ oppfølging i 2025 og i årene som følger.

Denne situasjonen er ny for oss alle. Vi ber om noe arbeidsro fremover, inntil vi kan presentere en løsning som ivaretar våre skyttere og er innenfor forbundets midler for 2025.

Sportsutvalget jobber mot og kunne legge fram en plan innen utgangen av oktober. Da er også budsjettet for 2025 klart.

 

Sportsjefen



Landslagstrener - re. styresak 53/24 -26

Postet av Norges Bueskytterforbund den 27. Sep 2024

Det er en kjent sak at NBF er i en tøff økonomisk periode hvor vi på best mulig vis må disponere de midler vi har til rådighet, til beste for våre medlemmer. Medlemmer som er del av bredden, så vel som del av de spissede gruppene. Styret i NBF og de forskjellige arbeidsgruppene herunder, jobber kontinuerlig med å finne best mulig måte å bruke/plassere våre penger. Et punkt i denne sammenheng har vært en spørreundersøkelse (punkt 21 i årets Ting) der det ble vedtatt å sjekke hvorvidt medlemsklubbene var interessert i å bidra med finansiering for om mulig å kunne opprettholde en stilling for en landslagstrener. Tilbakemelding fra klubbene er tydelig i at man ikke ønsker å bidra utover det man allerede gjør, hvilket betyr at midler for en slik stilling i så fall må finnes andre steder. Hvor kan man så hente penger? Vi har i lengre tid forsøkt å få sponsor til forbundet, men har ikke lyktes så langt. De små særforbundene har det på mange måter likt her, det er svært få sponsorer som er interessert om man ikke har god tv-dekning i beste sendetid. Nylig ble det offentliggjort at Equinor ikke forlenger avtalen med Fotballforbundet og Skiforbundet, til fordel for aktiviteter utenfor idretten, samtidig som de ønsker å være mer synlige i lokalsamfunnene. Dette gir kanskje et signal om at det er enklere for enkeltutøvere å hente sponsorer enn for et forbund som vårt? 

Stillingen som landslagstrener ble av Tinget vedtatt forlenget ut året, i håp om at vi skulle finne midler til videre drift, men det har vi dessverre ikke lyktes med og vi er derfor nødt til å avslutte avtalen med Morten Bøe ved utgangen av 2024. Dette er naturligvis en situasjon vi ville vært foruten, men de finansielle omstendighetene gir oss ikke noe annet valg. Noen planlagte aktiviteter gjenstår utført før avtalen avsluttes, og det må presiseres at vi er svært godt fornøyd med den jobben Morten har gjort. Sportsutvalget jobber nå videre med løsninger for å ivareta utøvere og støtteapparat i 2025 og videre. 

Til orientering: Morten ble orientert av Generalsekretæren om beslutningen før protokollen ble offentliggjort, og prosessene som er fulgt er i henhold til de retningslinjer en arbeidsgiver må følge ved en oppsigelse. 





Programmet for Ungdomssamlingen 2024

Postet av Norges Bueskytterforbund den 20. Sep 2024

Hei alle flotte ungdommer, foreldre, foresatte og lagledere!

Nå er programmet for Ungdomssamlingen på Lillestrøm & Sørumsand ferdig.
Program_Deltagere_2024.pdf
For mer info om arrangementet, trykk her.

Her er påmeldingslinken: https://forms.office.com/e/069UxSh4Ec
Fristen for påmelding er den 29. september!

Vi håper så mange som mulig vil delta! Vi gleder oss til å se dere der~



Ny spalte: Presidenten har ordet

Postet av Norges Bueskytterforbund den 15. Sep 2024

Det er nå laget en ny spalte dere finner under menyen "Temasider" som heter "Presidenten har ordet".Her vil presidenten fremover legge ut innlegg med jevne og ujevne mellomrom.

https://www.bueskyting.no/next/p/83910/presidenten-har-ordet





Presidenten har ordet - sept 2024

Postet av Norges Bueskytterforbund den 15. Sep 2024

Kjære alle bueskyttervenner.


Vi er nå i stor grad ferdige med sommerens aktiviteter, i alle fall hva gjelder konkurranser. Noen få 3D og felt-arrangement gjenstår, men de fleste har nok flyttet inn eller er i ferd med å trekke innendørs nå. Sommeren vi har lagt bak oss har vært varierende med tanke på vær og temperatur, noen av dere har hatt varme og solrike ferieuker, mens andre har kanskje hatt en mer regnfull sommer. Og noen av dere har kanskje ikke hatt ferie i det hele tatt. Uansett hva dere har gjort og hvor dere har vært, håper jeg dere alle har hatt en fin sommer, og at dere får en fin høst uavhengig av hvor dere oppholder dere.

5 måneder har gått siden Tinget, i skrivende stund har jeg hatt rollen som president i nøyaktig 20 uker. Dette har vært uker med omstilling fra oppgaver jeg tidligere har hatt i NBF, og jeg har hatt gleden av å få være med på mitt første ledermøte i NIF. Det jeg kanskje gjorde meg mest merke ved i dette møtet var viktigheten av at de små særforbundene går sammen og jobber mot felles mål for å oppnå endringer som vi alle kan dra nytte av. Og bekjentskaper ble stiftet, noe som kommer godt med i det videre arbeidet innad i en stor NIF-organisasjon. Det er naturligvis stor fokus på økonomi, men også at idretten skal være for alle - noe som gjenspeiles i temaet "økonomi som barriere". Dette stiller krav til idrettsklubber og foreninger, men også aktører som utbyggere, kommunene, politikerne og andre som har innvirkning på lokalmiljøene. Og dette er veldig interessant for Norges Bueskytterforbund, som jo har fokus på bredde og at alle skal kunne drive med vår idrett. Det blir veldig spennende - og jeg ser frem til - å kunne jobbe med dette fremover.


Styret som er nedsatt for tingperioden har kommet godt i gang og vi jobber med mange interessante saker. Strategiprosessen og det denne innebærer har naturlignok høy fokus, men det er ikke til å legge skjul på at vi må ha fokus på den økonomiske situasjonen også, og jobbe for å få inn støtte der det lar seg gjøre.


Vi har nettopp avsluttet sommerhalvårets 3 store arrangement, hvor NM Skive på Sørumsand, i midten av august, var mitt første Norgesmesterskap som president. Det var en helg jeg hadde sett frem til med spenning. Én ting var min rolle som dommer i arrangementet, dette er noe jeg setter høyt, men det jeg kanskje så på som mest spennende denne gang var å få æren av å dele ut premier til alle vinnerne. Arrangementet ble godt gjennomført og ekstra artig var det at vi denne gang fikk mulighet til å prøve alternerende finaleskyting. Jeg håper vi ser mer av dette fremover.
Så var det de neste to store, NM Felt, arrangert av Larvik Bueskyttere, og NM 3D som ble arrangert av IL Goma Bueskyting. To fine arrangement som begge ble gjennomført i flott vær i en ellers ustabil årstid. Vi kan vel trygt si at vi var heldige der. Begge klubber viste at de hadde gjort et godt forarbeid og lagt til rette for gode opplevelser der ute i løypene. Og da det ble igangsatt en felles oppvarming i forkant av 3D-arrangementet var det nok flere som fant ut at dette kunne man med fordel ha gjort mer av.

Og er det én ting jeg har lært meg kan være en fordel etter disse arrangementene, må det være at høyde har mye å si når man skal henge medaljer rundt halsen på vinnerne...


Sommeren er som sagt i ferd med å avsluttes, men jeg vil nevne noen arrangement som er gjennomført i løpet av de siste månedene:

-3-8. juni: Porec/Croatia, European Grand Prix: Alexander Amble (Rec) 57.plass, Sander Figved (Comp) 21. plass, Mads Haugseth (Comp) 25. plass

-22-30. juni: Nove Mesto Nad Metuji/Tsjekkia, European Para and World Ranking Event: Anette Londal (VI) 5. plass

-8-13. juli: Ploiesti/Romania, European Youth Championship: Alexander Amble (Rec U18M) 17.plass, Oda Isnes (Comp U21W) 23. plass, Torjus Landsvik (Rec U21M) 41. plass, Amalie Storelv (Rec U21W) 30. plass

Det er mye bra skyting av våre utøvere og et godt grunnlag for individuell utvikling.

 

I disse dager har vi en delegasjon som har reist til Canada for å representere Norge i Felt VM, i Lac La Biche: Lars Marius Sørlie, Jon William Knudsen og Sigmund Aarhaug. Det blir spennende å følge disse De har oppnådd gode resultater den siste tiden, så det er en muligheter for høye plasseringer. Dere kan se mer her: https://www.ianseo.net/Details.php?toId=19464

 

Til slutt har vi et VM i 3D som skal avholdes i Slovenia, Mokrice, i månedskifte september/oktober (30. sept - 6.okt). Uttaket er gjort, og følgende skyttere reiser: Lars Marius Sørlie, Eddie Øyen, Monicha Neergaard, Bjørn Storøien, Terje Bakke, Asle Morten Odden, Per Ivar Pahlm, Heidi Merethe Godtlund Sørlie, Lars Berg, Kerstin Sandburg, Kjell Håvar Huse, Torunn Tafjord Odden og Frank Hansen. Her har vi mulighet for flere lag, så vi er absolutt i posisjon til å hevde oss både individiuelt og lagmessig. Ianseo er ikke klar ennå, men vil bli klar i forkant av arrangementet slik at vi kan følge med hjemmefra.

 

Vi går med andre ord en spennende høst i møte med internasjonale mesterskap og jeg ønsker alle skyttere lykke til!

 

Jeg vil ønske alle lykke til med overgang til innendørssesongen, og de konkurranser dere skal delta i.

 

Ha en flott høst - vi sees på banen!

 

 

 

PS! Har du noe du lurer på, eller ønsker å ta opp, send meg en henvendelse så tar jeg kontakt.