nm 2013 logo

Oppdatert 5/4. Endret hvem som skyter finaler lørdag, og finaleoppsettet søndag

Vi gjør som vi pleier rett før NM, fokuserer på noen praktiske opplysninger som kan gjøre at NM går smidigere for alle.

Det aller viktigste er selvsagt at alle møter opp i tide, og vi håper alle møter til åpningen kl 08:00 den 6. april i Nordvesthallen, Kristiansund, også de som skal skyte i pulje 2.

Både Compound Damer og Recurve Damer skal skyte om HM Kongens Pokal.

Det settes opp buss som vil kjøre innom alle hotellene i byen. Det legges ut lister på hotellene, der det blir mulig å «melde» seg på. Prisen blir kr. 30 hver vei.

Det er et par nyheter ved dette NM. Inntil 32 skyttere går videre til finaleskytingen, og ved færre skyttere enn hhv 32, 16, 8 eller 4 får de beste "walk over" (seier uten motstander).

Per nå er det ventet 275 278 279 skyttere til Kristiansund og på lørdag 6. april skal det skytes 60 piler kvalifisering i 2 puljer og en runde med finaleskyting for de fleste klassene i pulje 2.

Fra skiveoppsettet kan du se at alle klassene i Barebow og Tradisjonell sammen med alle klassene i Compound unntatt Compound Rekrutt Gutter og Compound Rekrutt Jenter skal skyte i 1. pulje.

I pulje 2 skyter da alle klassene i Recurve, Compound Rekrutt Gutter og Compound Rekrutt Jenter.

Etter at pulje 2 er ferdig med sin kvalifiseringsskyting skal det skytes en runde med finaler. Alle klasser i pulje 2 unntatt Compound Rekrutt Jenter, Recurve Rekrutt Gutter og Recurve Kadett Gutter. De som har "walk over" skal ikke skyte denne runden.

Søndagens skyting starter kl. 08:00 med 2 minutters prøvepiler og påfølgende start med finaleskyting.

På søndag vil hver skytter få 2 minutter med prøvepiler før sin første finalerunde.

Dersom teknikken er med oss oppdateres resultatene forløpende underveis i NM, se www.ianseo.net

HM Kongens Pokal

I utgangspunktet var HM Kongens Pokal satt opp i klassen Compound Damer, men det er ikke nok skyttere i klassen til at de skal kunne gjøre opp om pokalen. Recurve Damer er da også med å kjmepe om Pokalen.

Vinner av HM Kongens Pokal blir den norske mester i Compound Damer eller Recurve Damer som har høyest score i gullfinalen på det antall sett som begge klasser skyter.

SCOREKORT

Det vil bli benyttet registrering av poeng via håndholdte terminaler under hele NM, også i finaleskytingen. Vi ber alle lese om hvordan disse skal brukes, det vil også bli anledning til å prøve disse under oppvarmingsskytingen på lørdag. Det vil da bare bli brukt ett sett med scorekort i tillegg til terminalene. (Scorekortene blir lagt ut på www.bueskyting.no)

I finaleskytingen skal også de håndholdte terminalene brukes, også ved shoot-off, legg da inn pilverdien. Scorekort skal også brukes i finaleskytingen. I tillegg til at begge skytterne skal signere på scorekortet, ber vi også om at det blir krysset av for vinneren. Ved eventuell shoot-off skal pilverdien skrives på scorekortet (og legges inn på terminalene). Er det samme pilverdi, husk å krysse av på skytteren som er nærmest midten. Vinneren av en shoot-off får 1 poeng og vinner da 6-5.

FINALERUNDENE

Det er sett-skyting i alle finalene og det skytes alt fra 3 til 5 runder og eventuelt shoot-off. Det skytes 2 skyttere pr. matte i alle finalerundene.

For å kunne avslutte NM innen rimelig tid er det valgt å skyte en finalerunde på lørdagen etter 2. pulje.

Oppsettet for den planlagte finaleskytingen finner du som vedlegg under.

De aller fleste gull og bronsefinaler skytes samtidig, bortsett fra Compound Damer og Recurve Damer som skal skyte om H.M. Kongen pokal og Recurve Herrer som skal skyte om NBF’s pokal. Disse 3 klassene skyter egen runde helt til slutt

DOMMERE - SPEAKER

Mesterskapets hoveddommer er Jon-Arne Storelv som har med seg Astrid Grydeland, Steinar Hølås, Arnt Aaknes, Svein Åge Stranden og Egil Uthaug som meddommere.

Skyteledere er Erling Skar.

Speaker er Ivar Thorseth.

SKYTEANTREKK

Alle skyttere i NM må ha klubbantrekk (skytetrøye). Man får ikke stille til start uten dette, med mindre man har fått dispensasjon fra NBF.

For øvrig må man benytte sko (sandaler godkjennes ikke).

REKLAME

Bare skyttere/klubber som har sponsoravtale godkjent av NBF kan bære reklame på skytebanen (innenfor publikumssperring). I motsatt fall må reklamen tildekkes, og her bør særlig klubbene sjekke at godkjenning er i orden.

Man kan heller ikke ha reklame på overtrekksklær, bag e.l. innenfor nevnte sperring – uten avtale.

LAGLEDER(E)

Bare såkalt akkrediterte personer har adgang til banen (innenfor publikumssperringen), og disse tilhører enten NBF-stab, arrangørstab eller er påmeldt som lagleder (registrerte skyttere er også akkrediterte personer).

Vær likevel oppmerksom på at en klubb kan ha maksimum 4 slike personer på banen – og aldri flere enn antall skyttere. Det siste er særlig viktig når man kommer til finaleomganger.

Lagleder/trener må alltid befinne seg bak ventelinjen, dog kan vedkommende i visse situasjoner gå fram til skiven for scoring istedenfor en skytter – f.eks. hvis denne må på toalettet eller etter avtale med dommerne.

Vedlegg:
FilStørrelseSist endret
Last ned denne filen (Finaleoppsett_nm_inne_2013.pdf)Finaleoppsett348 kB05. apr 2013
Last ned denne filen (Finalerunde_lørdag.pdf)Lørdagens finaler333 kB05. apr 2013
Last ned denne filen (NM_Inne_2013_praktiske.pdf)Praktiske opplysninger404 kB28. mar 2013