logo nm inne 2012Vi gjør som vi pleier rett før NM, fokuserer på noen praktiske opplysninger som kan gjøre at NM går smidigere for alle.

Det aller viktigste er selvsagt at alle møter opp i tide, og vi håper alle møter til åpningen kl 08:00 den 24. mars i Skedsmohallen, også de som skal skyte i pulje 2.

Det settes opp buss fra Thon Hotell Triaden til hallen lørdag morgen og tilbake etter skytingen lørdag, samt til hallen på søndag morgen. Billetter til bussen kjøpes på hotellet fredag ettermiddag eller i kafeteria i hallen på lørdagen og koster kr 30, - hver vei.

Vi er tilstedet på Thon Hotell Triaden fra ca kl 17:00 fredag 23. mars. Her får klubbene sine startnummer, og du kan kjøpe bussbilletter.

Det er påmeldt 276 skyttere og på lørdag 24. mars skal det skytes 60 piler kvalifisering i 2 puljer. Fra skiveoppsettet kan du se at Recurev, Barebow og rekruttklassene i Compound skal skyte i 1. pulje og resten av Compound og Tradisjonell skyter i 2. pulje. Det blir medaljeutdeling for lag rett etter at hver pulje er ferdig med sin skyting.

Resultater og finaleoppsett etter lørdagens skyting vil bli publisert i hallen og på ianseo.net.

Søndagens skyting starter kl. 08:30 med 2 minutters prøvepiler og påfølgende start med finaleskyting. (Husk at klokken stilles 1 time frem)

På søndag vil hver skytter få 2 minutter med prøvepiler før sin første finalerunde.

SCOREKORT

Det vil bli benyttet registrering av poeng via håndholdte terminaler under hele NM, også i finaleskytingen. Vi ber alle lese om hvordan disse skal brukes, det vil også bli anledning til å prøve disse under oppvarmingsskytingen på lørdag. Det vil da bare bli brukt ett sett med scorekort i tillegg til terminalene.

Selve scorekortene er blitt brukt noen ganger, så de bør være greie å bruke.

I finaleskytingen på søndag skal også de håndholdte terminalene brukes, også ved shoot-off, legg da inn pilverdien. Scorekort skal også brukes i finaleskytingen. I tillegg til at begge skytterne skal signere på scorekortet, ber vi også om at det blir krysset av for vinneren. Ved eventuell shoot-off skal pilverdien skrives på scorekortet. Er det samme pilverdi, husk å krysse av på skytteren som er nærmest midten. Vinneren av en shoot-off får 1 poeng og vinner da 6-5.

FINALERUNDENE

Det er sett-skyting i alle finalene på søndag og det skytes alt fra 3 til 5 runder og eventuelt shoot-off. Det skytes 2 skyttere pr. matte i alle finalerundene.

Det skal skytes en runde med 1/8, 1/4 og bronsefinaler. Det blir 2 runder med semifinaler (rekrutter og kadetter i første runde) og 2 runder med gullfinaler. I den andre runden med gullfinaler skal de klassene som skyter om H.M. Kongen pokal eller NBF’s pokal skyte.

DOMMERE - SPEAKER

Mesterskapets hoveddommer er Jan Erik Ellingsen som har med seg Annette Andersen, Eva Thesen, Berit Ødegård, Harald Økern, Tom Kristiansen, Øistein Nesteng som meddommere.

Skyteledere er John Måleng og Knut Burhol. Speaker er Per Christian Stensgård som også er arrangementsansvarlig.

SKYTEANTREKK

Alle skyttere i NM må ha klubbantrekk (skytetrøye). Man får ikke stille til start uten dette, med mindre man har fått dispensasjon fra NBF.

For øvrig må man benytte sko (sandaler godkjennes ikke).

REKLAME

Bare skyttere/klubber som har sponsoravtale godkjent av NBF kan bære reklame på skytebanen (innenfor publikumssperring). I motsatt fall må reklamen tildekkes, og her bør særlig klubbene sjekke at godkjenning er i orden. Man kan heller ikke ha reklame på overtrekksklær, bag e.l. innenfor nevnte sperring – uten avtale.

LAGLEDER(E)

Bare såkalt akkrediterte personer har adgang til banen (innenfor publikumssperringen), og disse tilhører enten NBF-stab, arrangørstab eller er påmeldt som lagleder (registrerte skyttere er også akkrediterte personer).

Vær likevel oppmerksom på at en klubb kan ha maksimum 4 slike personer på banen – og aldri flere enn antall skyttere. Det siste er særlig viktig når man kommer til finaleomganger.Lagleder/trener må alltid befinne seg bak ventelinjen, dog kan vedkommende i visse situasjoner gå fram til skiven for scoring istedenfor en skytter – f.eks. hvis denne må på toalettet eller etter avtale med dommerne.

Vedlegg:
Fil / NettadresseStørrelseSist endret
Åpne denne nettadressen (http://www.ianseo.net/TourData/2012/255/ENS.pdf)Startliste197 kB17. mar 2012
Åpne denne nettadressen (http://www.bueskyting.no/attachments/article/1589/hvordan_bruke_danage_terminalene.pdf)Hvordan bruke Danage HåndHoldt Terminal262 kB17. mar 2012
Last ned denne filen (NM_Innendors_2012_praktiske_opplysninger.pdf)Praktiske opplysninger331 kB17. mar 2012