VidarSp. Kl. Vidar Bueskyttergruppa arrangerer NM i Felt for 3. året på rad i Sørmarka Oslo. 74 skyttere er påmeldt denne gangen. I tillegg skal det svenske laget som skal til VM i felt skyte på lørdagen for å få matching.

Årets NM i felt gjennomføres etter de nye reglene som ble bestemt på Tinget 2016.

Individuelt skal det skal 24 mål kvalifisering, 12 mål eliminering og finaler. Lagskytingen starter med kvartfinaler. Lørdag skytes det kvalifisering og lagfinaler, på søndag er det individuelle skyting.

For resultater se Ianseo.net

Arrangementet vil foregå slik:

Lørdag:

Innledende runde gjennomføres med 24 mål, på oppgitte avstander, man har 2 minutter på å skyte sine 3 piler per mål. (Kvalifisering)

Fra den innledende runden går inntil de 8 beste lagene til kvartfinaler hvor det skytes matchskyting.
Lag settes automatisk sammen av klubbens 3 beste resultater fra divisjonene:

1 Recurve
1 Compound
1 Langbue, Instinkt eller Barebow

Lagene settes sammen uansett kjønn og alder. Skytterne skyter fra sine respektive påler.

I dette NM er det 5 lag.
Lagene som blir nr. 4 og 5 møtes i kvartfinalen om plass i semifinalen (de 3 andre lagene går rett til semifinalene og skal ikke skyte kvartfinaler, de kan skyte på treningsbanen).

Begge semifinalene starter fra mål 1 og det laget med høyest totalscore i matchen går til gullfinalen, det andre laget skal skyte om bronse. Lagene skyter etter tur.

Bronsefinalen starter først og gullfinalen starte når bronsefinalen har nådd mål nr. 2.

Den/de på laget som har lengst avstand – om det er forskjell på dette - skyter først. Kun en skytter skal skyte om gangen, og det skal skytes 1 pil per mål per skytter. Laget har 2 min. skytetid pr. mål.

Ved en eventuell poenglikhet i semifinalen skytes shoot-off på det siste skutte målet, lagene har 2 minutter skytetid.

Bronse og gullfinalen starter fra mål 1.
Bronsefinalen starter først og gullfinalen starter når bronsefinalen har nådd mål nr. 2. Det laget som er rangert høyest etter kvalifiseringen skyter på venstre bane og kan velge om de skal skyte først eller om det andre laget skal skyte først. På de påfølgende målene skal laget med lavest score skyte først. Står det likt skal det laget som startet å skyte på mål 1 skyte først.

Ved en eventuell poenglikhet i finalen etter 4 mål skytes shoot-off på den lengste avstanden for alle divisjonen. Skytetiden for shoot-off er 2 minutter for laget.

Søndag:

De 8 beste i hver klasse fra innledende runde skyter eliminering. De deles i seedede grupper, men tar ikke med seg poengene fra innledningen.

Er det 3 eller 4 skyttere i klassen går skytterne direkte til semifinalen. Er det to skyttere i klassen går de rett til gullfinalen.

De som ikke kom videre blant de 8 beste, deles også i seedede grupper, men tar med seg poengsummen fra dagen før og konkurrerer om de resterende plassene (9. plass osv.).

Elimineringsrundene gjennomføres ved at det skytes på 12 mål, tre piler per mål.
De 4 beste av disse går videre til semifinaler som skytes som matcher.

I semifinalene skytes det matcher hvor nr. 1 møter nr. 4 og nr. 3 møter nr. 2 fra eliminasjonsrunden (eller fra kvalifiseringen for klassene med 4 eller færre skyttere). Vinneren med høyest totalscore går til finalen, men skytteren med lavest totalscore går til bronsefinalen.

Det skal skytes 4 mål. Begge skytterne som har match skal skyte samtidig. Begge matchene i klassen vil starte fra samme mål, og begge matchene skal skyte ferdig på målet før scoring.
Den matchen som har skytterne som ble nr 2 og 3 fra eliminasjonsrunden skal skyte først gjennom hele banen.

I klasser med 3 skyttere skyter ikke vinneren fra kvalifiseringen i semifinalen, men har skutt seg rett til finalen og har ingen Walk-Over skyting i banen (som er vanlig ved innendørs og skiveskyting). Kan skyte på oppvarmingsbanen.

Alle finalene starter fra mål 1.
Når første finale er ferdig skutt og gått videre til mål 2 kan andre finale starte osv.

Den skytteren som er ranket høyest fra kvalifiseringsrunden skyte på venstre siden av pålen gjennom hele finalerunden.

Er det poenglikhet etter 4 skutte mål skytes shoot-off fra puljens siste mål, og man har 40 sekunder på å skyte sin pil.

Vedlegg:
FilStørrelseSist endret
Last ned denne filen (Beskrivelse av finaleskytingen nm Felt 2016.pdf)Gjennomføring NM Felt 2016362 kB04. sep 2016