egp leg2 2017 logoDet stilte seks skyttere fra Norge til denne konkurransen. Runa Grydeland, Mads Haugseth, Laila M Fevang, Paul André Hagen, Simen S Burhol og Sander T Hasthi.

Runa var best i klassen på innledende skyting med 685 poeng, mens Mads ble nummer tre med 695 poeng. Laila kom på 11. plass med 649 poeng. Mads og Runa ble også ranket som nummer 1 i Mix lag for compound, på samme poengsum som Italia med med flere innertiere.

De fikk walkover i første finalerunde og gikk rett til semifinale mot Polen. Det ville seg ikke helt i semifinalen og etter et tap også for arrangørlandets skyttere i bronsefinalen ble det til slutt en fjerdeplass i Mix lag.

Av recurveskytterne var Paul André best innledningsvis med 645 poeng og 10. plass, Simen skjøt 593 og 42. plass, mens Sander endte på 588 og 46. plass. Alle tre hadde walkover i 48-delsfinalen, og både Simen og Paul André gikk videre i 24-delsfinalene, mens Sander skjøt jevnt mot sin motstander og røk ut i shootoff med en nier mot De Bakker som skjøt en tier. I neste runde møtte Simen og Paul André hverandre og her ble det seier til Paul André som gikk videre til 8-delsfinalene der han møtte russeren Tsybzhitov. Her ble det tap og stopp i avansementet. Plasseringene ble 9. på Paul André, 17. på Simen og 33. på Sander.

Mads var seedet og skulle ikke skyte før 16-delsfinalen. Han slo først ut to Rumenere før han møtte Ukraineren Lvovskyy i kvartfinalen og med et dårlig skudd av ukraineren i siste serie slapp han Mads videre til semifinale mot italieneren Nencioni. Der ble det 143 mot 138 og videre til gullfinale. Der møtte han en annen italiener, Polidori, og måtte han se seg slått med 137 mot 140.

Runa skjøt sin 8-delsfinale mot Ploszaj fra Island og gikk lett videre med 143 mot 131. Neste motstander var Shkolna fra Polen, her ble det 143 på begge to og shootoff. 10 til Runa og 9 til Shkolna og videre til semifinale mot Spano fra Italia, grei match for Runa med 141 mot 134 og videre i gullfinale mot Sarti fra Italia. Her ble forspranget større og større og det ble seier i finalen med 144 mot 135. Vi må legge til at vinden hele tiden kom og forstyrret skytterne, så prestasjonene til skytterne var gode forholdene tatt i betraktning.

Skytterne ble også mer og mer glad i det nye landslagstøyet som er behagelig å ha på og skyte i. I tillegg ser det jo bra ut.
Arrangørene gjennomførte det hele på en grei måte og transport og opphold gikk stort sett etter oppsatt plan.

Lagbilde - EGP Leg 2 2017

Med vennlig hilsen
Sigmund Lindberget