DSC01970Alder: 48
Klubb: Laugen Bueskytterklubb
Klasse: Instinktivt

Bakgrunn:

Gift med Rune, to barn Pål og Kari og to katter. Bor i Kvam, forstad til Vinstra. Jobber med regnskap i Nord-Fron kommune.

Jeg ble introdusert for bueskyting for snart 10 år siden. Da var jeg med sønnen min på hans første trening. Ble tatt imot av et veldig fint miljø i klubben. Så bare «balla» det på seg. Først med rytter bue, og historiske tevlinger. Ble nr to i mitt første Historisk-NM, og da var konkurranseinstinktet tent. Gikk etterhvert over til instinktbue.

Det som inspirerer meg er det fine miljøet blant bueskyttere. At vi kan konkurrere på lik linje tross alder. Konkurranseformen 3D gjør det mulig å se nye steder du aldri hadde reist til. Det at det kommer til nye skyttere, som gjør at du må sette krav til deg selv for å kunne fortsette på dette nivået. Og selve skytinga da, som er så rå – deg og buen, og målet du i løpet av noen sekunder skal avstansbedømme, og alt som foregår oppi hodet i løpet av skyte prosessen

2016: EM nr 5, 2017: Norgesmester, vinner av Norwegian Open, nr 9 i VM. Ellers en del pallplasser opp gjennom årene under NM og NO.

Alle vil vel stå på pallen? Men realistisk sett, er det å kvalifisere seg videre til dueller det første målet, så får vi ta det fra der.

Mitt råd for deg som ønsker å satse: -Ikke heng deg opp i poengkravet, men fokuser på skyteteknikk og gode rutiner. Få mengde trening, delta på så mange stevner som mulig. Vær tålmodig og stol på at det du gjør er riktig.