41495202 300903710712965 5250058934756048896 nAlder: 56
Klubb: Laugen Bueskytterklubb
Klasse: Instinktivt

Bakgrunn:

Etter at jeg først fikk kloa i en Martin langbue for omlag 20 år siden har jeg vært hektet på denne fascinerende sporten. Sammen med Nina driver jeg Tradbow Norge, og bueskyting er både jobb, hobby og favorittaktivitet. Jeg trives best ute i skog og mark, og 3D-skyting har naturlig nok blitt den disiplinen som gir meg mest glede og utfordringer.

I jobben min er jeg så heldig at jeg ofte får være med når folk får prøve en bue for første gang. Den barnslige gleden og oppriktige entusiasmen ferske bueskyttere opplever er en påminnelse om at bueskyting først og fremst skal være moro, og at jeg aldri må miste det fokuset i jakten på poenger og plasseringer. En annen ting som inspirerer meg er de som aldri gir opp selv om de til tider opplever stagnasjon og frustrasjon over egen skyting.

Jeg har vært med på mange nasjonale stevner og norgesmesterskap. Jeg har vært med på tre 3D EM og to 3D VM. Første EM var på Sardinia i 2010. Det har aldri blitt noen plasseringer helt i toppen i disse mesterskapene, men stort sett har jeg vært greit fornøyd med egen prestasjon.

 

 

Jeg liker godt å konkurrere og det er alltid moro kunne være med å kjempe om de gjeveste plassene. I et mesterskap som EM er det mange gode skyttere og det er ofte små marginer. Man må ha dagsformen og det kan lett bikke begge veier. På en god dag kan jeg være med å hevde meg, men jeg er realist nok til å innse at jeg er ganske ustabil og at det er mange tekniske- og mentale feller å ramle ned i. Så mitt fokus i EM (som andre stevner) blir å holde fokus på gode gjennomføringer, stå på og ikke gi opp før siste pil er skutt.

Mitt råd til skyttere som vil satse: Sett deg realistiske mål og delmål. Delta aktivt i konkurranser for å få stevneerfaring. Å bli en god og stabil bueskytter tar lang tid, formkurver