41459281 419931685077898 7892463359470075904 nAlder: 26
Klubb: Klepp Bueskyttere
Klasse: Compound Herrer

Bakgrunn:

Jobber som lærer på Frøyland barneskole. Bodde i Oslo fram til 2016, men flyttet deretter til Klepp for å bli bedre i bueskyting og få nye impulser. Har drevet med bueskyting siden jeg var 10 år gammel.

Ble introdusert for bueskyting gjennom fetteren til mora mi og ble hektet fra starten av.

Det er sjeldent jeg blir inspirert, men i etterkant av store mesterskap sitter jeg alltid igjen med en følelse av at jeg skal bli veldig mye bedre til neste gang. Om det blir tatt til følge eller ikke er en annen sak.

Sølv i lag i EM 3D og er norgesmester individuellt og i lag. Har jevnlig vært på pallen i de fleste grener de siste 4-5 årene.

I år har jeg ingen andre forventninger til dette EM annet enn å skyte godt og forhåpentligvis bedømme avstandene nogenlunde riktig så får resten bli som det blir. Det har blitt et såpass høyt nivå de siste årene at det har blitt vanskelig å følge med, men det er ikke umulig og på en god dag er jeg topp 5 materiale. I år er det så og si på hjemmebane i Sverige så et godt resultat her hadde vært enda bedre enn til vanlig. Det har vært mye nesten, men ikke helt de siste årene og en del bomturer i tillegg så det hadde vært deilig å kunne prestere opp mot mitt beste når det virkelig gjelder.

Mitt beste råd til de som ønsker å ta et skritt videre og bli gode er å skyte mye. Hver dag, ikke nødvendigvis masse, men for eksempel en time. Å skyte 200 piler en gang annenhver uke hjelper lite med å få en jevn og konsistent teknikk som «skyter av seg selv». Man trenger mengdetrening derimot så å ta en dag i helga hvor man skyter i 3-4 timer er en god ide. Det viktigste derimot uansett om du satser eller ikke, er å ha det gøy. Det er derfor vi holder på med det vi gjør og det er kun deg selv som vet hva som er gøy og ikke. Det er ikke treneren din eller medskytterne dine, det er deg selv som avgjør om du syns noe er gøy eller ikke. Det er litt som å ha en jobb; vil du jobbe med noe som du ikke trives med? Antakeligvis ikke, så hvorfor skal da hobbyen, det du skal gjøre utenom jobb/skole, være noe du ikke trives med i tillegg? Så ha det gøy, finn en klubb med likesinnede og bli en del av et miljø, det gjør reisen utrolig mye bedre.