DSC01935Alder: 48
Klubb: Fjordane Bogeskyttarklubb
Klasse: Instinktivt

Jeg er en ekte florøværing og har bodd mesteparten av livet i kommunen. Far til fire unger som alle har prøvd seg på bueskyting.

– Et eller annet urinstinkt fikk meg til å kjøpe ei alt for tung bue, og da blir man enten hekta eller gir opp kjapt. Det er nå sju år siden. Det var ingen klubb i nærheten så jeg startet så smått med egentrening hjemme i min egen gårdsplass. Bueskyting var mulig å drive med, samtidig som familie og barn skulle følges opp.

For å få lov å konkurrere på lik linje med skytter som hadde medlemskap i klubber, fant jeg og noen kamerater ut at vi skulle starte egen klubb i Florø. I 2013 ble Fjordane Bogeskytarlag etablert som eget særidrettslag under paraplyen til Norges bueskytterforbund.

– Bueskyting er og skal være gøy. 3D skyting er å ta bueskytingen med seg ut i skogen og det blir jo bare bedre! Det som inspirerer meg er å se andre glede seg over å mestre bueskyting. Og innsatsen og resultatene til de som jobber for å bli bedre.

Mitt beste råd til skyttere som vil satse: Erfaringsmessig bør en ta løpet fullt ut og skyte så mange stevner som mulig. Både for å få mulighet til å øke poengsummen, men også for å opprettholde konkurransetrening som kommer godt med i oppkjøringen mot et stort mesterskap.

 

Meritter:

EM 3D Slovenia 2016. 18 plass

VM i Robion 2017. 16 plass