DSC01979

Alder: 54
Klubb: Fana Bueskytterklubb
Klasse: Langbue

Jeg kjøpte min første bue da jeg gikk i 5 klasse på Paradis skole. Det var en glassfiber recurvebue. Jeg hadde bare råd til en trepil, og den klarte jeg å skyte i stykker på vei hjem fra butikken. Det var fryktelig trist, men jeg lærte meg fort å lage nye piler. Buen forsvant plutselig og det ble ikke mer bueskyting før jeg kom i voksen alder.

I 1992 kjøpte jeg meg en compound brownig 70 punds bue for å kunne dra på buejakt. Jeg trente masse på egenhånd. Men skader gjorde at jeg ikke fikk skutt noe mer og bueskytingen ble lagt på hyllen i 20 år.

Et besøk på en messe på Lillestrøm ble interessen igjen tent. Jeg kjøpte meg en langbue av merket Lubbis 50 pund og masse piler. Denne gangen gikk det ikke så lang tid før jeg begynte å bli god.

En invitasjon til 3D banen i Hardanger ble vendepunktet. En helt fantastisk opplevelse som ga mersmak på 3D skytingen. Jeg opplevde et helt annet miljø i skogen enn på skytterlinjen med skiveskyting. Og siden har dette vært mitt hovedfokus.

Jeg synes det er utrolig morsomt når en er i skogen og trener med bue og piler. Hunden Adele er så klar for å løpe og finne piler, da koser jeg meg.

Det å kunne reise rundt omkring i landet og møte likesinnede i 3D miljøet, er oppløftende til tider, for av og til så må man hente litt inspirasjon fra andre i samme miljøet.

 

Meritter:

Har holdt på i 7 år med langbue og trepiler og på de 7 årene har det blitt noen plasseringer.

Innendørs skive

2 bronse NM innendørs

1 gull NM innendørsSølv NM innendørs

1 gull lag NM innendørs

Har 19 diplomer fra norske rekorder inne og ute.

3D NM

2 Gull 3D NM 2017-18

1 Sølv 3D NM 2016

EM 3D Tallinn 2014, Sølv lag.

VM 3D Italia 2015, gull individuelt