JEG VIL – JEG KAN – JEG TØR

 

 

28 ungdommer i alderen 16-19 år gjennomførte helgen 18.-20. november lederkurs for ungdom på UBC på Ullevål stadion. 10 gutter og 18 jenter fra mange forskjellige idretter fra hele landet var samlet for å leke og lære. Norges Studentidrettsforbund var kursarrangør, og bueskytterforbundets aktivitetskoordinator var innleid som kursveileder. Styret i NBF gikk ut i forkant av kurset med reisestøtte til våre deltakere. Dermed ble kurset helt kostnadsfritt for deltakere og klubber.

Lederkurs for ungdom inneholder modulene teambuilding, selvtillig/selvfølelse, ledelse og lederrollen, ungdom i sentrum, idrettens organisasjon, arbeids- og endringsverktøy, kommunikasjon, retorikk og coaching. Det er ment å gi idrettsungdom som vil engsajere seg i egen idrettshverdag verktøy og kunnskap til å kunne ta på seg verv i klubb og region.

Spesielt gøy var det å se engasjerte unge bueskyttere som alle tilegnet seg god informasjon om det å være idrettsleder. 8 bueskyttere, med god geografisk spredning deltok på kurset.

Endre Vik Larsen og Jeanett Pechtel fra Bergen bueskytterklubb

Hogne Winje Skar og Kristin Fuglevåg fra Tustna IL

Line B Ridderstrøm fra Drammen Bueskyttere

Thomas R Arntsen fra Fredrikstad Bueskytterklubb

Tord Baardsen fra Harstad Bueskyttere

Henrik Hansen Wallumrød fra Skrim IL

Nå blir det spennende å se hvordan klubbene følger opp sine unge ledere. Jeg kan på det sterkeste anbefale klubbene å sende sine ungdommer på dette kurset neste år. Vi vil ha flere ungdommer som vil, kan og tør.
Vi må også takke Norges Studentidrettsforbund for godt samarbeid. Håper vi kan gjennta opplegget i 2012.

Henrik (i rødt) fra Skrim IL i fagdiskusjon med sin gruppe

Kristin ( til venstre) fra Tustna er med på gruppepresentasjon